Rekordni 11. Zavas futsal

Končan je enajsti turnir v malem nogometu, ki je ena največjih športnih prireditev na Vrhniki. Petkov in sobotni del turnirja si je ogledalo rekordno število gledalcev, po ocenah so številke krepko presegale 1000 obiskovalcev na dan.

Kljub slabi vremenski napovedi, je bilo vreme odlično. V soboto smo doživeli manjšo ploho, a je bila res manjša, saj je bilo igrišče mokro vsega eno tekmo.

V petkovih kvalifikacijah je nastopilo kar 26 ekip, kar je prav tako največ do slej. Poleg tega so bile to ekipe, ki so jih sestavljali skoraj vsi najboljši igralci futsala iz Slovenije. Zmagovalci skupin so tako postali igralci ekip AI AVTO, GRADBENIŠTVO SANDI, RS TEAM, AVTOSERVIS MIVŠEK, ZUMIX TRANSPORT, OKPREČEVALNICA ISAN, SUZUKI GEC SPORTCAFE in SILVECO ŠPORT in se uvrstili v četrtfinale turnirja Zavas in glavni del 4700€ vredne denarne nagrade. Ostale ekipe so se uvrstile v pokal Pringles.

Sobotni del turnirja so popestrile dame. Šest ekip je igralo na turnirju NOVA PANORAMA, v nedeljo pa za konec prireditve še igralci U19, na turnirju za pokal Cockta.

Ekipe, ki so jih sestavljali igralke in igralci FK Zavas, so bile z izjemo igralcev U19, letos precej neopazne. Fantje selekcije U19, pa so finalno tekmo turnirja odigrali neodločeno in imeli na loteriji iz šestih metrov manj sreče.

Turnir za dame NOVA PANORAMA:

1. Olimpija
2. Grosuplje
3. Celje
4. Maričke
Najboljša igralka - Tina Jesenovec
Najboljša strelka - Moira Murič
Najboljša vratarka - Nika Berzelak

Turnir za dame se je izkazal kot prava poteza. Dekleta so pokazala odlično igro in veliko zavzetost turnir pa je bil zelo gledljiv in zanimiv. V finalu je Olimpija s 4:1 ugnala ekipo Grosuplje. Za zmagovalke so po dvakrat zadeli Muričeva in Benakova, za Grosuplje pa Jesenovčeva.

DSC 4018

Turnir U19 za pokal COCKTA

1. Računovodstvo Cvijić
2. AI Avto
3. ENO team
4. Galaktiki
Najboljši igralec - David Tijanić
Najboljši strelec - Til Mavretič
Najboljši vratar - Nejc Berzelak

V tekmovanju U19 je letos nastopilo samo sedem ekip, kar je v primerjavi z lanskim turnirjem precejšen upad. Kljub temu smo gledali zanimiv turnir. V finalu so se znašli igralci velikega nogometa Računovodstvo Cvijić, ki so večinoma člani ljubljanskih klubov, nekateri med njimi člani reprezentanc in pa ekipa Zavasa pod imenom Ai Avto. Računovodstvo Cvijić so v polfinalu izločili prvake Slovenske futsal lige Eno team s 3:0, Ai Avto pa Galaktike z 1:0. V finalu so igralci Ai Avto po »hudih mukah« brez menjave zdržali brez prejeta zadetka. Pri streljanju šest metrovk jih je sreča zapustila in turnir je šel v roke Računovodstva Cvijić.

POKAL PRINGLES 2016

1. KMN Vodnar Loški Potok
2. Sirena bar
3. ŠD Mlinše
4. Pekarna Center
Najboljši igralec - Matej Gregorič
Najboljši strelec - Klemen Velič
Najboljši vratar - Vid Sever
Fair Play – Ekipa Berzo

kmn vodnar

Foto: KMN Vodnar

Pokal Pringles so osvojili lanski zmagovalci turnirja Zavas, KMN Vodnar Loški Potok, ki so s 3:0 ugnali Sireno bar. Zadeli so Jelič, Gregorič in Janež. ŠD Mlinše so po streljanju iz šestih metrov osvojile tretje mesto, medtem ko v polfinalu niso imeli te sreče. Izločili so jih Sirena bar, potem ko je bilo v rednem delu 2:2. Pekarna Center v polfinalu ni bila tako blizu, s 4:1 so jih namreč odpravili zmagovalci Pringlesa.

ZAVAS 2016

1. Ai Avto
2. Suzuki Gec Sportcafe
3. Avtoservis Mivšek
4. Zumix transport
Najboljši igralec - Matej Fideršek
Najboljši strelec - Rade Rusmir
Najboljši vratar - Klemen Zaletel
Fair Play - Avtoservis Mivšek

ai avto

Foto: AI avto

Glavni turnir in ček za 1500€ so osvojili igralci Maribora, ki so osvojili tako slovensko prvenstvo kot pokal. Igralci Totoškovič, Jandrič, Hasanbegovič, Fideršek, Čeh, Fetič in v vratih Zaletel so bili premočni za Suzuki Gec Sportcafe, čeprav so bili v njihovih vrstah Grželj, Bratič, Širok, Rusmir, Kapun, Radiškovič, Hrvatin in Zajc, saj so dobili finale z rezultatom 5:1. Je bilo pa toliko bolj zanimivo polfinale, saj so igralci ekipe Avtoservis Mivšek (Hozjan, Kos, Zalašček, Hvala, Vulikič, P. Čujec in Krivec) vodili že s 3:1. Ai Avto so izenačili in s šestih metrov napredovali v finale. Suzuki Gec Sportcafe je v polfinalu izločil Zumix transport (Kukavica, Derviševič, Ševzet, Goranovič, Štendler, Božič ) s 3:0.

Na turnirju je sodelovalo 39 ekip, razdelili smo 4700€, gostili smo skoraj 3000 obiskovalcev za organizacijo pa smo prejeli same pohvale. V naslednjem letu bomo poskušali privabiti tudi ekipe iz tujine, poskrbeli bomo za še več zabave, ideje, ki jih imamo, pa bodo še nekaj časa zorele. Se vidimo čez slabo leto.

Varstvo otrok

Prejšnja leta smo opazili kar nekaj pridnih staršev, ki na turnir pridejo v spremstvu otrok. Letos smo za vas poskrbeli tudi za varstvo otrok!

Več

Varstvo otrok

Prejšnja leta smo opazili kar nekaj pridnih staršev, ki na turnir pridejo v spremstvu otrok. Letos smo za vas poskrbeli tudi za varstvo otrok!

Več

Rok za prijave

Prijave zbiramo do žrebanja na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na telefonski številki 031/888-737. Število ekip je omejeno.

Žrebanje  bo v sredo, 1. junija ob 18. uri v Športnem parku na Vrhniki. Ekipa se smatra za prijavljeno, ko je plačana prijavninan (Futsal klub Zavas, Pri lipi 7b, 1360 Vrhnika, TRR 2900 0005 1572 526). Ekipa se smatra za prijavljeno, ko je plačana prijavnina. Rezultati žrebanja bodo objavljen na spletni strani www.zavas-futsal.si.

Read more ...

Sponzorji turnirja 2014:

Sponzorji 2014