Poletna futsal liga 2020 – športni park Vrhnika

Na željo mnogih igralcev, ker nam je epidemija odnesla turnir in ker smo popolnoma obnovili asfaltno nogometno igrišče na Vrhniki, predvsem pa zato ker se radi družimo na igrišču in ob njem, vas vabimo na Poletno futsal ligo, ki jo organizira Futsal klub Siliko. Na voljo ni prav veliko mest, časa za prijavo pa deset dni, zato predlagamo, da se čim prej odločite.

Preberi več

Intervju: Milivoje Simeunović

Ljubljančan Mile Simeunović ima za sabo impresivno igralsko kariero, ki bo težko ponovljiva tudi za zdajšnje mlade igralce, ki prihajajo iz Slovenije in okolice. Športno pot je začel kot nogometaš. Igral je za Črnuče, Ljubljano in tudi za Domžale, a se je, ko je bil star 19 let, odločil za futsal. V dvajsetih sezonah je igral v devetih klubih, zbral osem državnih in sedem pokalnih naslovov, v dresu Slovenije pa je vknjižil 60 nastopov in 23 golov. Sprva je igral za Vuko Ljubljana (sezona 1996/97), potem pa odšel v Italijo (Firence in Bologna med letoma 1997 in 2000), od tu pa v Rusijo, kjer je bil v Norilsku šest let. Do konca bogate futsal kariere je branil še barve hrvaškega Gospića, Litije, Dobovca Pivovarne Kozel in Proena Maribor. Mile Simeunovič dokazuje, da je tudi kot trener odličen in predstavlja igralcem Silika neizčrpen vir taktičnih zamisli in futsal znanj. Z njim se je pogovarjal Aleš Sečnik.

Preberi več

Odločno v novo sezono

Pred reprezentančnim premorom je bilo v 1. Slovenski futsal ligi odigranih šest krogov. Članska ekipa je s tekmo manj še brez poraza, a »le« na četrtem mestu, saj so varovanci Mileta Simeunoviča kar trikrat remizirali.

Preberi več

Siliko futsal open 2019

14. Siliko futsal turnir na Vrhniki nam je v letošnji različici zopet ponudil to, na kar smo se v zadnjih letih že kar malo razvadili. Še boljše. V izjemnem vremenu s katerim smo končno zakorakali v poletje, je bilo na enem izmed najbolje organiziranih turnirjev v regiji pričakovati odličen obisk, ki se je na koncu ustavil pri zavidljivi številki preko 2000 gledalcev v dveh tekmovalnih dneh. In imeli so kaj videti.

Preberi več

Sezona 19/20