Prva "kanta"!

V nedeljo, 25. 9. je v zagorski športni dvorani potekal pokal za prvaka MNZ Ljubljana, na katerem je poleg ekipe Zavas Siliko sodelovalo še 5 moštev, ki so bila razdeljena v 2 skupini.

Klub temu, da so bili Vrhničani, kot edina prvoligaška ekipa med vsemi na turnirju, eden izmed favoritev za osvojitev pokala, je bilo jasno, da bo naloga vse prej kot lahka. Za osvojitev pokala je bilo potrebno odigrati in zmagati kar tri tekme v istem dnevu, vprašanje pa je bilo, ali so fantje imeli dovolj časa za regeneracijo po težki petkovi tekmi in porazu proti FC Litija.

Prvo tekmo na turnirju so fantje odigrali proti ekipi FC Ivančna Gorica in po ne najboljši igri na koncu tesno zmagali s 3 : 2. Sledil je drugi dvoboj v skupinskem delu proti ekipi Dobregapolja, ki so ga naši dobili suvereno s 6 : 0.

V finalu so se srečali s starimi znanci iz lanskega leta ŠD Mlinše, ki so upali na osvojitev pokala pred svojimi navijači. Kljub dobri igri in premoči Vrhničanov v prvem polčasu, se je le ta končal z 'zgolj' neodločenim rezultatom 2 : 2. V drugem delu so naši stopili na plin in upravičili vlogo favorita ter premočno zmagali z 8 : 3.

Tako je kapetan Elvis Behrić skupaj s soigralci zasluženo dvignil 'prvo kanto' v zgodovini kluba, za kar jim iskreno čestitamo.

Sezona 18/19