Pokal SILIKO in poslovilna tekma futsal genija

Drugi septembrski vikend, je bila Vrhnika v znamenju dvoranskega nogometa. V soboto 10. septembra se je v dvorani OŠ A.M.Slomška od aktivnega igranja futsala poslovil Mile Simeunovič.

V svoji dvajset let trajajoči karieri je zaigral za devet klubov, zbral osem državnih in sedem pokalnih naslovov, v dresu Slovenije pa je vknjižil 60 nastopov in 23 golov. Sprva je igral za Vuko Ljubljana (sezona 1996/97), potem pa odšel v Italijo (Firence in Bologna med letoma 1997 in 2000), od tu pa v Rusijo, kjer je bil v Norilsku šest let. Do konca bogate futsal kariere je branil še barve hrvaškega Gospića, Litije, Dobovca Pivovarne Kozel in Proena Maribor.

Na tekmi so nastopili številni nekdanji in zdajšnji reprezentanti Slovenije Damir Puškar, Marjan Dermastja, Urban Bajc, Edis Kukavica, Željko Mitraković, Simon Todorović, Senudin Džafić, Tomislav Horvat, Gorazd Drobnič, Denis Ibrišimović, Dejan Simić, Gašper Vrhovec, Danijel Pantić, Damir Pertić, Alen Fetić, Ševzet Mehić, Rok Mordej, Tomislav Kostić, Primož Zorč, Miha Osojnik, Patrik Drndić, Nenad Kurtić in Ljubo Stevanovič. sodila pa sta Bernard Avramovič in Elvis Fatić. Tekma se je končala s tekmi primernim rezultatom 6:6. Igralci so bili razdeljeni v dve zasedbi. Mile pa je igral za obe.

Mile se je zahvalil Futsal klubu Zavas za organizacijo, kot je dejal sam »čudovite tekme« in priznal, da sta ga dva trenutka na tekmi še posebej ganila: „Ko so me igralci vrgli v zrak in me pospremili v pokoj in takrat, ko je na parket prišla moja družina, ki je zavoljo moje športne kariere precej trpela.“

Mile, ki je v vrhniškem klubu že od vsega začetka, kot trener selekcije U19, bo poslej treniral člansko ekipo Zavas Siliko.

V nedeljo, pa so se na pripravljalnem turnirju za Pokal Siliko pomerile tri najboljše lanske ekipe in novinec Zavas Siliko. Na tekmi za tretje mesto med Litijo in Zavas Siliko, ki se je v rednem delu končala z rezultatom 2:2, so bili Litijani boljši po streljanju iz šestih metrov. V finalu pa je Proen Maribor premagal ekipo Dobovec Pivovarna Kozel z 1:0.

Najboljši posamezniki turnirja:
Najboljši strelec: Matic Jereb (Zavas Siliko)
Najboljši vratar: Damir Puškar (Proen Maribor)
Najboljši igralec: Rok Rednak (Dobovec Pivovarna Kozel)

Sezona 18/19