Vrhniški dvoranski nogomet v 1. slovenski futsal ligi

Konec septembra se začne 22. sezona 1. slovenske futsal lige, ki se bo prvič v svoji zgodovini, igrala tudi na Vrhniki. Oči vrhniške javnosti bodo tako uprte v člansko ekipo ZAVAS SILIKO, ki bo svoj debi doživela 23. septembra ob 20:30 v športni dvorani OŠ A. M. Slomška. Prvi nasprotnik bo najtrofejnejši slovenski klub, desetkratni državni prvak, FC LITIJA.

Prvenstvene tekme v domači dvorani:
1. krog    23.9.    FK Zavas Siliko    FC Litija
2. krog    30.9.    FK Zavas Siliko    KMN Benedikt
4. krog    21.10.    FK Zavas Siliko    KMN Sevnica
6. krog    11.11.    FK Zavas Siliko    Proen Maribor
8. krog    2.12.    FK Zavas Siliko    KMN Oplast Kobarid
12. krog    20.1.    FK Zavas Siliko    Puntar Tolmin
14. krog    3.2.    FK Zavas Siliko    Dobovec Pivovarna Kozel
16. krog    17.2.    FK Zavas Siliko    KMN Tomaž Šic bar
18. krog    10.3.    FK Zavas Siliko    KMN BRONX Škofije

Vrhničane bo vodil Mile Simeunovič, nekdanji slovenski reprezentant in v Italiji, Rusiji in na Hrvaškem preizkušeni legionar dvoranskega nogometa, ki je v minuli sezoni igral v dresu Proen Maribora. Mile je ob koncu minule sezone končal svojo zelo uspešno in kar dvajset let trajajočo kariero, od tega enajst let v tujini, igral je za devet različnih klubov, bil osemkrat državni prvak, od tega kar petkrat z različnim klubom, prvič leta 2002 in zadnjič letos. Za državno reprezentanco je igral celih dvanajst let. Pomočnik trenerja članov bo domačin Almir Begič.

„Igrali bomo z domačimi fanti, čakamo še okrepitev ali dve. Cilj pa jasen: obstanek v ligi. Apetiti so veliki, a moramo ostati realni in zmerni. Prek noči ne gre, naša usmeritev je korak za korakom. Predvsem pa si želim, da imamo polno dvorano. Futsal se igra za ljudi, sicer je vse samo sebi namen. To mislim resno,“ pravi trener, ki je pred tem še kot aktivni igralec treniral selekcijo U19, katera je v svojih obeh sezonah osvojila naslov državnih podprvakov.
Mile je imel zelo konkretne ponudbe za delo trenerja, a se je odločil, da bo ostal s »svojimi« fanti: „Zdaj lahko povem vse. Futsal Zavas se je uvrstil v 1. SFL. Proti svojim fantom v 1. SFL ne bi mogel igrati. Če se ne bi prebili v 1. SFL, bi skoraj zagotovo ostal v Mariboru kot trener.“

Selekciji U19, U17 in dame

Ekipo mladincev, po novem ZAVAS MKERŠMANC, bo v novi sezoni vodil Gašper Končan, pomagal pa mu bo Matic Jereb. Ker je skoraj pol ekipe prešlo med člane, bosta trenerja potrebovala okrepitve. Zato vabimo fante letnik 1998 in mlajše, da se nam pridružijo. Gašper se je minulo sezono izkazal v 2.SFL, saj je mlado ekipo pripeljal v prvo ligo, Čiro kot večina kliče Matica, pa bo kot zelo dober in izkušen igralec, odlična pomoč.
Isto velja za selekcijo U17, v kateri igrajo igralci rojeni leta 2000 in kasneje. Naše najmlajše bosta vodila Elvis Behrič, ki se je dve leti kalil kot pomočnik Mileta Simeunoviča in Rok Železnik, mladenič, ki je v eni sezoni kar štiriintridesetkrat zatresel nasprotnikovo mrežo. Tudi Elvis in Rok vabita mlade igralce, ki bi se radi preizkusili v futsalu, da se priključijo v novonastalo selekcijo.

Naše dame, v tej sezoni pod imenom ZAVAS NOVA PANORAMA, bodo nadaljevale začrtano pot s trenerko Andrejo Prek. Ekipa je kompletna, punce so zelo delavne in ambiciozne. V trenutku, ko to pišemo, še ni jasno koliko ekip bo v ženski futsal ligi. Po vsej verjetnosti ne prav veliko, zato bomo poskušali sodelovati tudi na kakšnih drugih tekmovanjih in turnirjih.

Sezona 18/19