Selekcija U21 po dveh krogih še neporažena!

Nekoliko neverjetno deluje trenuten pogled na lestvico Državnega prvenstva U21 zahod, kjer prvo mesto zaseda novinec v ligi FK Zavas. Tako uspešnega pričetka ni pričakoval nihče.

Tudi v drugem krogu je FK Zavas bil domačin in tokrat se je v športni dvorani A. M. Slomšek zbralo še več ljudi kot na prvi tekmi. Po oceni organizatorjev je domače fante v nedeljo zvečer spodbujalo približno 120 gledalcev, kar priča o velikem zanimanju za futsal in če se bo trend še nadaljeval, utegne v kratkem "Slomšek" postati premajhen za vse navijače FK Zavas. Sploh, če bodo gledalci še naprej priča tako zanimivim tekmam, polnih golov in preobratov, kot je bila to nedeljo.

Tokratni nasprotnik je bilo moštvo KMN Kix Ajdovščina, ki je od prvega sodnikovega žvižga delovalo veliko bolj kompaktno in organizirano, kot so to bili nasprotniki iz Kobarida v prvem krogu. Ko je večina gledalcev še iskala prosto mesto na tribuni, je že v 34. sekundi domača ekipa doživela hladen tuš, saj so gostje zadeli že iz prvega napada.

Domači so nato odločno krenili po izenačenje in naposled prišli do gola po bombi Železnika, ko je na gol udaril neposredno po podaji iz auta. Kmalu zatem je sledila najlepša poteza tekme, ko je Burjak po levi strani mojstrsko preigral obrambnega igralca in z natančnim strelom premagal vratarja nasprotne ekipe.

Vendar se gostje iz Ajdovščine niso predali, temveč še najprej nevarno pretili vratom domačih. Kaj kmalu so po napaki obrambe izzid izenačili, nato pa po prekrasni akciji in še lepšem golu, izzid ob koncu polčasa spet obrnili v svojo korist.  

Cel drug polčas so domačini izvajali pritisk in lovili izenačenje, vendar so v protinapadih bili nevarni tudi gostje iz Ajdovščine. Domače je med žive vrnil, kdo drug kot Železnik. Domačini so dobili nov zalet in kmalu dosegli nov gol - za nov val navdušenja gledalcev je zopet po domiselni akciji poskrbel dinamični dvojec Burjak-Železnik.

Nato se je tekma še dodatno razživela, ko se je trener gostov odločil za tvegano igro z vratarjem. Gosjte so si zelo hitro priigrali dve izvrstni priložnosti za izenačenje, vendar ju na srečo domačinov niso izkoristili. V teh trenutkih je ponovno blestel vratar Kostanjevec, ki je s svojimi bravurami na goli spravljal v obup Ajdovce. Verjetno odločilen gol na tekmi je dosegel Burjak, ko je po odlični obrambni akciji ukradel žogo in s svoje polovice zadel prazno mrežo. Piko na i odlični predstavi celoten ekipe je postavil Železnik, ko je zadel svoj četrti zadetek - tokrat s prostega strela.

In tako je FK Zavas po prvih dveh krogih še neporažen in vodilni na lestvici, kar je vsekakor nad vsemi realnimi pričakovanji, ki smo jih imeli še kakšen mesec nazaj. Fantje res odlično delajo pod vodstvom trenerja Džafiča, redno trenirajo in vidno napredujejo v igri, kar je bilo moč opaziti tudi na zadnji tekmi. Najbolj pa nas veseli dejstvo, da v ekipi prevladuje izreden moštveni duh in prijateljstvo.

Vse gole domačih si lahko ogledate na naši Facebook strani, v dnevu ali dveh pa bomo na spletu objavili tudi celotno nedeljsko tekmo za vse tiste, ki ste jo zamudli, ali pa bi jo radi še enkrat videli - tokrat v miru in brez nerviranja.