19. SILIKO FUTSAL TURNIR – zmagoslavje igralcev domačega kluba, ki na turnirjih igrajo pod pokroviteljskim imenom AM TEAM KAMNIK!

19. izvedbo Siliko futsal turnirja smo dočakali v prelepem sončnem vremenu v športnem parku Vrhnika, ki je bil tudi tokrat s pomočjo izkušenih organizatorjev preoblečen in pripravljen za sprejem 25tih futsal ekip, prijavljenih z enim samim ciljem – osvojiti krono tega prestižnega tradicionalnega turnirja.

Tako kot vsako leto je bil za najboljše pripravljen vabljiv nagradni sklad 3000€, ki je poleg odličnega vzdušja,  odličnih pogojev in pravega futsal doživetja zadostna motivacija, da v športni park privabi najboljše posameznike tega športa. In tudi letos ni bilo nič drugače. Že po uvodnih prijavah je bilo jasno da bomo priča izjemnemu boju za najvišja mesta, saj se je prijavila trikratna zmagovalka vrhniškega turnirja ekipa Škoro DS Team, sestavljena iz izjemnih posameznikov (Simeunovič M., Osredkar I., Pertič D., Fetič A., Puškar D., ipd.)

Ob izjemnih potezah futsal mojstrov so gledalci in obiskovalci lahko uživali ob odličnih leskovačkih dobrotah iz žara, za katre je skozi dvodnevno tekmovanje skrbela gostilna Nibis iz Sinje Gorice, za šankom pa je za hladno pregreho skrbela uigrana ekipa natakaric. Otroci so lahko uživali v napihljivih gradovih, tekmovanje pa je bilo pospremljeno z glasbenimi ritmi, komentiranjem v živo in spletnim prenosom, ki si ga je ogledalo preko 2300 ljudi.

Skozi skupinski del smo dobili 16 najboljših ekip, ki so se ob sojenju odlične sodniške dvojice; Matevž Plestenjak in Gregor Korošec podale v osmino finala. Preko 2000 gledalcev v dveh dneh je pospremilo napete boje osmine finala skozi katere je prišlo 8 ekip.

V četrtfinalu smo gledali napete boje, kajti šlo je na izpadanje. Tekme so bile zanimive in polne preobratov, kar je poskrbelo za izjemno vzdušje tako na, kot ob igrišču. Ekipa "AM Team Kamnik" je upravičila vlogo favoritov proti mlajšim kolegom iz Futsal kluba Siliko in nadigrala najmlajšo ekipo na turnirju pod imenom "EU Safety" s 6:0. Ob manjšem razočaranju domačih navijačev so "ŠD Mlinše" v napeti tekmi premagali uporno Vrhniško ekipo "Gordeja" z minimalnim rezultatom 1:0. "Nova 6", ki je tudi letos veljala za enega od favoritov in je branila lanskoletni naslov, je premagala ekipo "Paketarstvo Ika Group" s 3:1. Izjemno izkušena in polna zvenečih imen ekipa "Škoro-DS Team" pa je s suvereno predstavo premagala hitre in borbene Dobrepoljce "Šport Design AE Andolšek" s 3:0.

Polfinale je postreglo z izjemnimi dvoboji, ki jih je preko Facebooka spremljalo ogromno gledalcev, ki se niso uspeli pridružiti publiki na Vrhniki. "AM Team Kamnik" je nadaljeval z vso silo in z impresivno predstavo premagal "ŠD Mlinše" s 6:0.  Medtem ko je ekipa "Nova 6" v tekmi, ki bi je navdušila ljubitelje futsala premagala "Škoro-DS Team" z rezultatom 3:0, s čimer sta se ti dve ekipi uvrstili v veliki finale.

V streljanju iz 6m za tretje mesto so izkušnje premagale mladost. Ekipa "Škoro-DS team" je rutinirano, kot v najboljših časih v loteriji strelov potegnila daljši konec.

Finalna tekma med "AM Team Kamnik" in "Nova 6" je bila vrhunec turnirja. Borba za naslov prvaka je bila izjemno napeta, s številnimi akcijami na obeh straneh igrišča. Finale v katerem je igralo kar 8 reprezentantov slovenske izbrane vrste je postreglo z izjemno borbenostjo. Ekipi, ki prevladujeta na turnirjih širom Slovenije v zadnjih nekaj letih, sta pokazali vse svoje znanje, "AM team Kamnik" pa je vrnila "Novi 6" za poraz na lanski različici Siliko turnirja. S sijajno kombinatoriko, natančnimi streli in odlično taktično postavitvijo, so si prislužili zasluženo zmago in nagrado v višini kar 1600 evrov.

Najboljši posamezniki in priznanja:

  • Naj vratar: Marko Đeković (Nova 6)
  • Naj strelec: Benjamin Tušar (AM Team Kamnik - 5 zadetkov)
  • Naj igralec: Max Vesel (AM Team Kamnik)
  • Fair play: EU Safety (najmlajša ekipa turnirja – 18 let)
  • 4. mesto: ŠD Mlinše (Jakob Kralj, Gaj Križaj, Abdulah Šišič, Janez Močnik Guna, Lovro Skrinjar, Alen Kvartič, Žiga Jerman, Žiga Ocepek, Mark Jemec, Aljaž Vozelj, Janez Dolinšek)
  • 3. mesto: Škoro – DS Team (Damir Puškar, Miha Osojnik, Damir Pertič, Milivoje Simeunovič, Alen Fetič, Igor Osredkar, Gašper Trdin, Žiga Frank)
  • 2. mesto: Nova 6 (Marko Đekovič, Nikola Jandrič, Sašo Kovačevič, Dragan Petrovič, Denis Totoškovič, Amr Derviševič, Luka Čop, Klemen Duščak)
  • 1. mesto: AM Team Kamnik (Nejc Berzelak, Max Vesel, Uroš Đurič, Tod Ciuha, Alan Muratagič, Žan Janež, Marko Bjelčevič, Benjamin Tušar)

Na koncu bi se organizatorji turnirja radi zahvalili vsem podpornikom, sponzorjem in vsem, ki so s svojim prispevkom omogočili izvedbo vrhunskega turnirja. 19. Siliko futsal turnir je navdušil tako igralce kot gledalce. Komaj čakamo naslednje leto, ko se bo zgodba nadaljevala z novo izvedbo turnirja tokrat okroglo 20., za katero se zagotovo pripravlja nekaj čisto posebnega.