Naši najmlajši za državnega prvaka

V preteklem mesecu smo videli razburljiv razplet dogodkov na futsal sceni v Sloveniji. Precejšen del tega pa je bil tudi vrhniški Siliko, ki vedno znova dokazuje, da na mladih res svet stoji. Ko mladim igralcem, ki napredujejo z velikimi koraki, dodamo še izkušenega stratega v Miletu Simeunoviču in vodjo na igrišču Nikoli Jandriću, dobimo ekipo Silika, ki jo je vredno gledati vsakič, ko stopi na teren. In za to bo v naslednjem mesecu v dvorani OŠ Antona Martina Slomška, ko prihaja končnica, veliko priložnosti, ki jih ne smete zamuditi!

Pt 38

Prvi vrhunec sezone za Miletovo četo je prišel s tretjo uvrstitvijo Silika na zaključni turnir četverice v pokalu Terme Olimia. Ali nam bo tokrat končno uspelo preskočiti polfinale in zaigrati v velikem finalu, je bilo glavno vprašanje pred potjo v Podčetrtek, kjer nam je žreb namenil najtežjo možno oviro – večkratne državne prvake in evropsko ekipo Futsal klub Dobovec. Ekipa je v večernem petkovem dvoboju pokazala, da se renomiranega tekmeca ne boji in prikazala izjemno borbeno ter agresivno predstavo. Ko je v drugem polčasu spreobrnila zaostanek v prednost 2:1, so se odpirala vrata v finale, a je Dobovec v izdihljajih polfinala izenačil na 2:2. Po loteriji iz 6ih metrov smo tako še tretjič zapustili pokalno tekmovanje poraženi. A tokrat z dvignjeno glavo in ponosom nad prikazano igro. Sobotni dan so igralci izkoristili za zasluženo sprostitev v termah in ogled finalne tekme, v kateri je Dobovec suvereno premagal Ptuj in osvojil še 5. zaporedni naslov pokalnih prvakov.

Pred finalno tekmo je velika čast doletela 20-letnega igralca Silika Maxa Vesela, ki je bil zasluženo razglašen za najboljšega igralca do 21 let v Sloveniji.

Po pokalu smo se obrnili proti državnemu prvenstvu naše najmlajše selekcije do 13 let, ki je konec februarja s skupnim izidom 7:6 v četrtfinalu končnice premagala KMN Oplast Kobarid in se tako v svoji prvi sezoni uvrstila v polfinale prvenstva. Glede na predstave najmlajših, ki pod vodstvom članskih igralcev Toda Ciuhe in Maxa Vesela napredujejo iz tekme v tekmo, smo slutili, da to še ni konec prvenstvene poti. In tako so na prvi polfinalni tekmi v Volčini proti Slovenskim goricam prikazali še eno odlično tekmo in se odpravili na povratno tekmo v Slomška z rezultatom 10:5. Starši, bratje, sestre, prijatelji in sošolci so na polnih tribunah ob spremljavi bobnov z glasno podporo pospremili igralce Silika Temte do zmage 6:3 tudi na povratni tekmi.

U 13 03

FINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA U13 JE TU!

V Slomšku smo v soboto, 19. marca bili priča prvi finalni tekmi za naslov državnega prvaka v starostni kategoriji do 13 let. Po izjemno napeti in izenačeni tekmi, so Vrhničani uspeli preobrniti rezultat in na povratno tekmo potujejo z minimalno prednostjo 2:1. Ne glede na končni rezultat, je delo z mladimi glavni cilj vrhniškega Silika, kjer mladi igralci, tako pri članih, U19 kot tudi U13, dobivajo ogromno znanja izkušenega vodstva in priložnosti za dokazovanje.

V državno reprezentanco do 19 let, ki je minule dni igrala kvalifikacije za letošnje evropsko prvenstvo, so bili iz vrst Silika kot nosilci vpoklicani Žan Janež in Jure Suban ter 18-letni Logatčan Žiga Frank, ki je opozoril nase v članski konkurenci prve slovenske lige. Po tem, ko je dobil priložnost na zadnji pripravljalni tekmi s Črno goro, je le to izjemno izkoristil in z zadetkom prepričal selektorja Dobovičnika, da je to fant, ki mu mora dati priložnost tudi v kvalifikacijah v Srbiji. Čestitke Žigi za uvrstitev v ekipo in vsem trem za prikazane nastope na kvalifacijskem turnirju, kjer se pa Sloveniji žal ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo.

Zajeta slika

Redni del prve slovenske lige prihaja h koncu in pred člansko ekipo je le še ena tekma pred začetkom končnice. S katerega mesta po rednem delu bo štartala Miletova četa, bo odločila prav ta zadnja tekma z ekipo Meteorplasta. Siliko lovi 3. mesto, za kar potrebuje zmago, v nasprotnem bo odvisno od tekme Ptuj : Kobarid v kateri Ptuj lovi priključek Vrhniški ekipi.    

KONČNICA 1. SFL JE PRED NAMI!

Kar vemo zagotovo je, da nas čaka v Slomšku izjemen april, ko bo šlo zares, začenši s prvo tekmo četrtfinala, ki se bo čisto brez heca odvila v petek 1. aprila. Nadejamo se, da boste tudi Vrhničani v čim večjem številu prisotni na tribunah domače dvorane »pod Hruševico«. SE VIDIMO!

Pt 19