Siliko futsal turnir – Vrhnika 2021

Tradicionalni vrhniški futsal turnir, bolj natančno že 16. po vrsti, je tokrat zavoljo podaljšane sezone državnega prvenstva bil primoran odstopiti od rednega datuma izvedbe turnirja prvega vikenda v juniju, tako smo futsal boje na enem izmed najbolje organiziranih turnirjev v državi dočakali šele globoko v avgustovski sredini. Izjemno vroča sobota, 14. avgusta, je tokrat poskrbela, da je na turnirju sodelovalo nekoliko okrnjeno število ekip (15), vseeno pa smo lahko tako kot prejšnja leta spremljali zelo kvaliteten boj najboljših igralcev regije. 

Petkov večer, ki je tradicionalno rezerviran za razigravanje ekip v skupinskem delu tekmovanja je tokrat pripadel vsem ljubiteljem največjih hitov 80ih let prejšnjega stoletja, za katere je z vinilnih plošč poskrbel DJ Marcus. Poln šotor obiskovalcev disco partya – back to 80s, ki so ob nostalgičnih hitih žurali dolgo v jutro, je še en dokaz, da Vrhnika še kako pogreša čase, ko so se hiti vrteli v diskoteki v Močilniku, Verdu in še kje. Pod črto lahko potrdimo – več kot dobrodošla sprememba!

Med tem ko se je v športnem parku Vrhnika petkova vročica počasi prevešala v sobotno jutro, so igrišče v dopoldanskih urah zavzeli mojstri okroglega usnja. V skupinskem delu smo videli medsebojno razigravanje ekip za vstopnico v četrtfinale, v katerega sta se uvrstili najboljši ekipi iz vsake izmed 4 skupin. Ob najbolj vročem avgustovskem dnevu, ko so temperature dosegale preko 35˙C, je organizator poskrbel za ohladitev obiskovalcev in igralcev, ki so imeli na tribuni možnost uživati v razpršilnikih hladne meglice in ob hladnih pijačah spremljati nogometne boje. Za dobro glasbo in povezovanje je skrbel MC Sečo, za dobrote iz žara pa etno gostilna Gurman. Tako smo proti večeru dobili najboljših 8 ekip, ki so se pod žarometi v četrtfinalu ob navijanju okoli 600 obiskovalcev udarili za najboljša 4 mesta, ki so si letos iz nagradnega sklada razdelile kar 2400 eur. 

Med polfinaliste se je na veselje domačih obiskovalcev uvrstila tudi ekipa BERZO, ki so jo sestavljali igralci domačega futsal kluba Siliko: N. Berzelak, A. Muratagič, A.  Končan, B. Tušar in mladinski državni prvaki T. Ciuha, J. Suban, Ž. Janež, M. Vesel. V polfinale so prišli nepremagani, tam pa so morali premoč priznati ekipi BUBKA BAR GOFAR SELO LJUBAVI v postavi: J. Nečemer, M. Sodič, M Račič, R. Grubar, U. Martič, J. Mlakar, D. Govekar, D. Bučar. V drugem polfinalu smo nestrpno pričakovali, kako se bo ekipa AMBROŽ TEAM KAMNIK zoperstavila favoritom turnirja ekipo SS NS OKNA IN VRATA, za katero so igrali aktualni reprezentanti Slovenije: D. Puškar, J. Bukovec, Ž. Čeh, T. Gajser, A. Fetič, M. Fideršek, K. Duščak, D. Totoškovič. Videli smo vrhunsko tekmo, v kateri so igralci ekipe AMBROŽ TEAM KAMNIK zdržali nalete favoritov turnirja in po rednem delu v katerem nismo videli zadetkov, po strelih iz 6 metrov ugnali ekipo reprezentantov.

BERZO in SS NS OKNA IN VRATA so se v loteriji iz 6 metrov pomerili za končno 3. mesto, ki je po obrambi Ž. Čeha pripadlo izkušenejši ekipi. V velikem finalu so videli veliko prevlado ekipe AMBROŽ TEAM, ki je z visokih 6:0 suvereno odpravila ekipo SELO LJUBAVI.

Za zmagovalce, ki so osvojili letošnji Siliko futsal turnir in s seboj odnesli glavno nagrado 1200€ AMBROŽ TEAM KAMNIK so nastopili - M. Đekovič, S. Kovačič, I. Škorič, A. Čosič, M. Bubnjič, S. Rastoka, D. Petrovič. 

Najboljši posamezniki turnirja:

NAJ VRATAR – MARKO ĐEKOVIČ

NAJ STRELEC – MATEVŽ SODIČ

MVP NAJBOLŠI IGRALEC TURNIRJA – ADMIR ČOSIČ

FAIR PLAY – BERZO

Zahvaljujemo se vsem pokroviteljem, prostovoljcem, ekipo za šankom in vsem, ki ste tako ali drugače ponovno prispevali h uspešni izvedbi že 16. turnirja Siliko po vrsti.